Otkrijte skrivene prirodne ljepote

Bale & Istra

Bale

Srednjovjekovni gradić Bale – Valle, smješten na 140 metara nadmorske visine, nalazi se na pola puta između Rovinja i Pule. Izgrađen oko srednjovjekovnog kaštela plemićke obitelji Soardo – Bembo iz 15. stoljeća, ovaj gradić ističe se uskim kamenitim uličicama i kamenim kućama, vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom, morskim plavetnilom te bogatim kulturnim i arhitektonskim nasljeđem.

Njegovu priču ne pričaju samo kulturno – povijesni spomenici već i samo zajedništvo njegovih stanovnika, gostoprimstvo koje pružaju svakom gostu i pozitivno ozračje koje naprosto treba doživjeti.

Na samo 6 km udaljenosti nalazi se devet kilometara duga obala u sklopu autokampova San Polo i Colone koja će vas oduševiti svojom bujnom mediteranskom vegetacijom, kristalno čistim morem i predivnim zalascima sunca. Ponesite sa sobom mirise i okuse tradicionalnih proizvoda – maslinovog ulja, vina i sira te se prisjetite ovog malenog gradića u svako doba godine – do slijedećeg posjeta.

Istra

Istra je najveći hrvatski poluotok i najzapadnija županija Republike Hrvatske; jedinstven i osobit , oko kojeg se Jadransko more duboko usjeklo u kopno, oplakujući njegovu razvedenu obalu dugu 445 km,  s tisuću laguna i otočića i zaokružen sa sjeveroistoka planinskim vijencem Ćićarije i Učke sa najvišom točkom na 1401 m nadmorske visine.

Tragovi ljudskog življenja u Istri sežu u prapovijest. Prvi poznati stanovnici Istre bili su Histri, po kojima je Istra dobila ime. Brojni narodi i kulture od Rimljana do danas ostavljali su svjedočanstva svojih kultura u graditeljstvu, zidnom slikarstvu i bogatoj crkvenoj arhitekturi. Iz svih razdoblja sačuvani su vrijedni spomenici crkvenog i svjetovnog graditeljstva.

Istra se prostire na 2820 četvornih kilometara, s nizom raznolikosti, od svoje unutrašnjosti s predivnim gradićima, kao izniklim na vrhovima bregova, plodnih polja, stjenovitih planina, okruženih bogatom mediteranskom vegetacijom, vinogradima i maslinicima pa sve do prekrasnih plaža koje zapljuskuje kristalno modro more. Otkrijte čari obalnih gradova, poslušajte pokoju ribarsku priču i okusite tradiciju uz pokoju srdelicu i čašu domaće malvazije.

“A great many people, and more all the time, live their entire lives without ever once sleeping out under the stars.”
― Alan S. Kesselheim

Kampovi